Lehmusvaaran Ukkojumala

Nimi Lehmusvaaran Ukkojumala, "Ukko" Rotu, sukupuoli suomenhevonen, ori
Syntymäaika, ikä 28.12.2018, 4-vuotias Väri, säkäkorkeusrautias, 155cm
Rekisterinumero VH18-018-2285 Omistaja Rynn (VRL-10683)
Koulutustaso, painotus Helppo B / re 80cm, yleispainotus Kasvattaja Lehmusvaara

Tämä on virtuaalihevonen
© Suomen Hippos, Pirje Fager-Pintilä

Saavutukset

Ei vielä mitään.

Luonne

Laittomien uudenvuoden ilotulitusten paukkeessa pieni äitinsä näköinen poika asteli maailmaan. Tämän pommivarman pienen pojan nimeksi tuli muinainen ylijumala, taivahan valtia. Pikku-Ukon isä oli kaunis kulomusta, näyttelyiden kuningas, Kaarnan Salama. Ukon emä Seppäjärven Verienkeli oli taas viehättävä rautias tamma, hopeine jouhineen, jotka mamma periytti kauniille pojalleen.

Ukko on äärimmäisen rohkea ja sosiaalinen pieni poju. Se säikähtää harvoin mitään. Ukon vieressä voisi räjähtää vaikka pommi ja ori ei liikahtaisikaan. Laumassa ollessaan se tunkee jokaisen hevosen viereen ja yrittää luoda ystävyyssuhteita - välillä siinä onnistumatta. Ukko on kuitenkin itsenäinen, eikä sitä haittaa olla välillä yksin. Poju rakastaa yli kaiken äitiään, joka on hyvin suojelevainen pikkuistaan kohtaan. Yksin ollessaan Ukko ylpeilee omalla ylisuurella egollaan, mutta heti kun tämä näkee äitinsä niin johan pojusta kuoriutuu pieni mamman kultapoitsu!

Oripoika oli hyvin helppo kouluttaa varsana. Välillä se ei meinannut kuunnella yrittäessään esittää muille olevansa kuningas, mutta kyllä siihen saatiin kuria. Satuloidessa poju pullistelee joka kerta, poikkeuksetta. Tämän takia kannattaa satuloidessa olla kaksi ihmistä hoitamassa sessiota. Harjaamista poika rakastaa, samoin kuin muita hoitamisoperaatioita. Ukko on perinyt isänsä siisteyden, joten se aina kiiltää säästä riippumatta. Nuorempana Ukko kärsi valitettavasti trauman, josta se ei ole vieläkään henkisesti parantunut. Ratsastusretkellä karannut koira hyökkäsi pojun takajalkoihin ja Ukko säikähti sitä kovasti. Tämän takia se nykyään pelkää takana liikkuvia henkilöitä tai asioita. Kannattaa siis olla varuillaan, jos ei ole pojun luottohoitajalistalla.

Kouluratsastuksessa Ukko on todella miellyttävä. Se ei tarvitse paljoa hoppuilua ja tekee kaiken melkein ajatuksen voimalla. Sillä on kuitenkin pieniä ongelmia oikean laukan nostamisessa, mutta Ukon ollessa vielä nuori, ongelma on ratkaistavissa. Ukolla on todella sopivat liikkeet, ja se pyrkii tekemään kaikkensa suorituksissa. Ennen ratsastusta Ukon pitää lämmitellä hyvin, sillä muuten hommasta ei tule mitään järkevää. Oikea istunta on pojalle tärkeää, sillä se on sille todellä herkkä.

Esteitä hyppiessä pojulla on vielä harjoiteltavaa, mutta se on kehittynyt hyvin. Irtohypytyksessä se hyppii hyvin 100cm pystyjä, mutta rataesteissä sille on ongelmana sopivan hyppykohdan löytäminen. Monesti ovat puomit kolisseet alas Ukon yrittäessä koordinoida sopivaa kohtaa. Onneksi ongelma alkaa olla jo takanapäin, sillä poju hyppii todella hyvin 80cm rataesteitä.

Kisatilanteissa Ukko on kuin kotonaan. Se hörähtelee jatkuvasti tammoille ja esittää kaunista olemustaan. Se osaa tunnistaa kuvaajat ja poseeraa näyttelyissä heille aivan satasella. Traileriin Ukko menee luontevasti ilman ongelmia. Poju tykkää matkustamisesta, eikä pelkää ahtaita paikkoja.

Sukutaulu

i. Kaarnan Salama KTK-I
sh, klm, 154cm
ii. Ch Kaarnan Satelliitti KTK-II
sh, klm, 155 cm
iii. Liljan Satuprinssi KTK-II
ERJ-II, KRJ-II, SLA-I
sh, trtkm, 148cm
iie. Mörkövaaran Tähtikuvio KTK-II
ERJ-II
sh, trn, 159cm
ie. Kaarnan Armi SV-I
sh, tprt, 153cm
iei. Syrjän Mokkasiini KTK-III
SG
sh, rtkm, 147cm
iee. Liljan Arotuulia KTK-III
sh, rt, 158cm
e. Seppäjärven Verienkeli
sh, rt, 154cm
ei. Mörkövaaran Verimaagi KTK-III
sh, trt, 156cm
eii. Veritaikurinhattu KTK-III
sh, rt, 140cm
eie. Vähäpellon Tervaliina KTK-II
sh, rt, 154 cm
ee. Seppäjärven Lumikko
KTK-III, sh, m, 151 cm
eei. Huvitutin Muhveli KTK-II
SV-I
sh, m, 155 cm
eee. Hymnin Liidellen KTK-II
sh, rt, 148 cm
4. sukupolvi VRL:ssä.

Päiväkirja

28.12.2018

Ukko syntyi.

Kilpailukalenteri

Jokulaji
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00

Ulkoasu © M Layouts | Muokkaus © Rynn | VIRTUAALITALLI | SIM GAME STABLE